Het huizenaanbod in Nederland: een jaar later

Het huizennieuws vliegt je om de oren. Van mei 2020 op mei 2021 zijn de huizenprijzen weer met honderduuzend procent gestegen. Als ploeterend startertje op de huizenmarkt is het vrijwel onmogelijk om een huis op de kop te tikken. Mocht je je al op de huizentrein bevinden dan heb je het misschien iets makkelijker. Hoewel. Ook doorstarters – of hoe je ze ook noemt – hebben het moeilijk. De één verzwijgt zijn of haar studieschuld. De ander laat de voorbehoud van financiering maar achterwege.

Aflossingsvrije hypotheken zijn mega populair. En wat was er vandaag in het nieuws? O ja, dat het aantal hypotheekaanvragen op het laagste punt ooit ever staan. De boel is lekker aan het droogkoken dus.

huizenaanbod juli 2020
Verplichte foto van Amsterdam

Wij – de snelle jongens krentenbrood – van de Huizenmeter zitten midden in dit huizengeweld. Misschien is huizengeweld ook wel een mooie benaming voor alle listige trucjes die makelaars uithalen: artikel van RTL.

Maar goed, leuk, lekker lang verhaal. Goed voor de SEO wel. Maar daar gaat hier verder niet om. Waar wij vooral benieuwd naar zijn is naar het actuele huizenaanbod. Vorig jaar in juli hebben we daar voor het laatst naar gekeken, dus dit is een mooi moment om dat opnieuw te doen. Programmeren kun je leren en tabellen kun je kleien. Een mooie tabel om een en ander te illustreren:

juli 2020juli 2021
Nederland96.38056.125
Amsterdam4.6873.123
Groningen 717 348
Utrecht 1.667 833

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.